Lester Van Loock

Piano:

Bio:

Lester Van Loock had maar een paar noten nodig aan de piano om te beseffen dat hij zijn leven aan muziek zou wijden. Na zijn studies aan de academie onder leiding van Stefan Van Landeghem werkte Lester intensief met de Hongaarse pianist Levente Kende aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen, waar hij eveneens werkte met Nikolaas Kende en Heidi Hendrickx.
 
Tijdens zijn Masteropleiding ging Lester met een Erasmusbeurs studeren aan de Liszt-academie te Boedapest. Nadien werkte Lester vele jaren met de wereldberoemde Georgische pianiste Eliso Virsaladze aan de Scuola di Musica di Fiesole. Lester won verschillende prijzen op pianoconcoursen zoals de Cantabile-, Steinway-, Dexia-, EPTA-wedstrijd, …
 
Naast zijn werk als solopianist speelt Lester ook kamermuziek, met een bijzondere affiniteit voor lied, waarvoor hij schatplichtig is aan Jozef de Beenhouwer en Lucienne Van Dyck. Hoewel zijn repertoire vele eeuwen omspant, waaronder ook eigen werk, is er een voorliefde voor repertoire uit de 19e eeuw.